100% natuurlijk & Biologische Producten

Liefde voor natuurlijk en biologisch.

BIO Beautiful is een cosmeticawinkel met uitsluitend 100% natuurlijke producten voor alle vrouwen die er graag mooi en verzorgd uit willen zien. En die daarvoor make-up en huidverzorgingsproducten willen gebruiken die gezond zijn voor de huid.

Je vindt hier een heel bijzonder en breed assortiment met eerlijke en gezonde natuurcosmetica, zónder schadelijke chemicaliën en duurzaam geproduceerd, fairtrade en uiteraard niet op dieren getest.

Alle merken natuurcosmetica die je hier vindt zijn door ons geselecteerd op zuiverheid, werkzaamheid én heerlijkheid.Pure verwennerij voor body en soul dus, zodat je er op je allermooist uitziet en je goed voelt!

Want onze biologische natuurlijke cosmetica wordt door je huid herkend als supergezond, waardoor het optimaal in de huid wordt opgenomen. 
Onze biologische topproducten bevatten extreem krachtige bio actieve ingrediënten die je huid diep en intensief verzorgen. Bovendien zijn onze gezonde natuurlijke verzorgingsproducten bijzonder zacht voor je huid.  En dat is belangrijk voor elke huid, want door schadelijke synthetische stoffen in cosmetica te vermijden, voorkom je het ontstaan van huidproblemen zoals eczeem, rosacea, pigmentvlekken en allergieën.

Natuurlijke cosmetica houdt je huid gezond, soepel en sterk!

Bio Beautiful houdt van de natuur, mens & dier, eerlijkheid en respect voor elkaar!

 

We vinden het belangrijk om duidelijkheid te scheppen in termen die in de schoonheidsindustrie vaak worden misbruikt.

  • Natuurlijk: de definitie van een natuurlijke substantie is er een die voorkomt in, of wordt veroorzaakt door de natuur; niet kunstmatig, vermomd of veranderd. Natuurlijke schoonheidsproducten zijn producten die zijn gemaakt met behulp van botanisch geproduceerde ingrediënten die momenteel in de natuur voorkomen of die door de natuur worden gevormd, zonder het gebruik van synthetische chemicaliën en die op een zodanige manier worden vervaardigd dat de integriteit van de ingrediënten wordt bewaard. Natuurlijke schoonheidsproducten die te vinden zijn bij ons worden altijd gemaakt met het hoogst mogelijke percentage natuurlijke ingrediënten (zoals kruiden, wortels, etherische oliën en bloemen) in combinatie met natuurlijke dragermiddelen, conserveringsmiddelen, oppervlakteactieve stoffen, bevochtigingsmiddelen en emulgatoren.
  • Biologisch: gedefinieerd als geproduceerd zonder gebruik van pesticiden, kunstmeststoffen of synthetische chemicaliën. Producten die als biologisch zijn geëtiketteerd, moeten niet alleen een hoog percentage organische ingrediënten bevatten, maar ook een minimum aan synthetische ingrediënten en verwerking en een duidelijke etikettering bieden. De ingrediënten die worden gebruikt in biologische schoonheidsproducten moeten zijn geoogst van planten die zijn gekweekt zonder het gebruik van synthetische pesticiden, fungiciden of anorganische meststoffen en die zijn bereid zonder het gebruik van bewaarmiddelen. We willen ook een stap verder gaan en merken promoten die een certificeringsproces hebben doorgemaakt door een regelgevende instantie zoals de UK Soil Association, BDIH en EcoCert, waar ze grondig zijn getest op hun organische of natuurlijke ingrediënten.

U zult daarom merken dat bepaalde producten in onze collectie een aanvullende certificering hebben:

  • Soil Association: een Britse instantie die is opgericht om biologische normen in de cosmetica-, voedingsmiddelen- en landbouwindustrie te stabiliseren. Als een product het Soil Association-stempel op het etiket heeft staan, is ten minste 71% van de ingrediënten biologisch gecertificeerd. Als het niveau 95% bereikt, kan het product worden geëtiketteerd als 'organisch'.
  • Ecocert: een organisatie voor biologische certificering die is opgericht in Frankrijk maar wereldwijd actief is. Om deze certificering te behalen, moet een product voldoen aan een lijst met richtlijnen voor ingrediënten en moet het minimaal 95% plantaardige en natuurlijke ingrediënten bevatten, minimaal 10% biologische ingrediënten (uit het totaal van de 95% natuurlijke en plantaardige ingrediënten) en slechts 5 % maximale synthetische ingrediënten, die niet op de negatieve lijst staan.
  • BDIH: dit is de non-profitvereniging van industrieën en handelsondernemingen voor farmaceutische producten, producten voor de gezondheidszorg, voedingssupplementen en persoonlijke hygiëne, die uitgebreide richtlijnen voor gecertificeerde natuurlijke cosmetica uitvaardigen. Producten gemarkeerd met het BDIH Certified Natural Cosmetics-zegel maken gebruik van natuurlijke grondstoffen uit gecontroleerde biologische teelt of wildcollectie.
  • Natrue: een internationale vereniging zonder winstoogmerk die tot doel heeft natuurlijke schoonheidsproducten en huidverzorgingsproducten te promoten en te beschermen. Het Natrue-label garandeert dat het door u gekochte product zo natuurlijk is als het kan zijn.
  • De Vegan Society is in 1944 in Engeland opgericht. Om Vegan Society goedgekeurd te zijn, moet een product vrij zijn van dierlijke ingrediënten of materialen afgeleid van vlees, vis, melk van dieren, eieren of honing, of andere dierlijke stoffen zoals gelatine. Het product en de ingrediënten moeten niet op dieren zijn getest