biologische cosmetica

Montbrun eau thermale

Wist je dat thermaal water een weldaad voor je huid is? Het merk Montbrun Eau Thermale gebruikt dit bijzondere water als het hoofdingrediënt voor diverse verzorgingsproducten. Thermaal water is namelijk rijk aan mineralen en sporenelementen.

De kracht van thermaal water

Het uit de Provence afkomstige merk Eau Thermale Montbrun verrijkt al hun producten met thermaal water. Doordat Montbrun het water direct van de bron, gelegen in de buurt van de Aix-en-Provence, haalt, blijven alle krachtige en positieve eigenschappen van dit bijzondere water perfect behouden. 

Strenge controles

Het thermaal water dat gebruikt wordt in de producten ondergaat in elke fase van het productieproces strenge controles in het laboratorium van Montbrun, zodat de kwaliteit van elk individueel product gewaarborgd wordt. 

Thermaal water goed voor lichaam en geest

Dat thermaal water zeer positieve eigenschappen heeft op de huid en zelfs op de gezondheid in het algemeen, is al generaties lang bekend. 
Baden in thermaal water wordt bijvoorbeeld aanbevolen voor mensen met de meest uiteenlopende gezondheidsklachten. Zo kan het verlichting bieden bij spier- en gewrichtsproblemen en reuma, maar levert het ook effect bij bijvoorbeeld ademhalingsmoeilijkheden. Baden in thermaal water kan ook ten allen tijde zeer ontstressend werken. 

De unieke eigenschappen van thermaal water op de huid 

Thermaal water komt diep uit de aarde en heeft zich tijdens die lange reis verrijkt met mineralen en sporenelementen. Hierdoor heeft dit water unieke eigenschappen. Niet alleen heeft het een verzachtende en verzorgende werking op de huid, ook werkt het uitermate kalmerend op de geïrriteerde huid. Thermaal water beschermt de huid ook op effectieve wijze tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Dit water kan voor alle huidtypes gebruikt worden, en dus zelfs wanneer de huid geïrriteerd of beschadigd is. 

Montbrun voor het hele gezin 

Het Montbrun assortiment is opgedeeld in producten die geschikt zijn voor zowel gezicht als lichaam. Alle producten zijn geschikt voor alle huidtypes. Door de aangename en zeer neutrale geur zijn ze geschikt voor zowel mannen als vrouwen en door de milde samenstelling kunnen de producten ook door kinderen gebruikt worden. Montbrun heeft ook anti-ageing producten die speciaal ontwikkeld zijn voor de rijpe huid. 

De ingrediënten in de Montbrun producten 

Montbrun maakt in al hun producten gebruikt van Thermaal water uit de Provence. Ingrediënten die zij verder gebruiken zijn onder andere aloë vera, sheaboter, jojoba-olie, avocado-olie, korenbloemwater en Inca Inchi olie. De producten zijn allemaal voorzien van het ECOCERT-keurmerk en zijn volledig vrij van parabenen, siliconen, en synthetische geur-en kleurstoffen.

De minerale samenstelling en de deugden van de sporenelementen en mineralen van thermaal water van Montbrun:

 • Silica: 20 mg / L stimuleert de collageensynthese
 • Sulfaten: 1360 mg / L
 • Waterstofcarbonaten: 274 mg / L
 • Fluoride: 1,31 mg / L katalyseert de synthese van collageen
 • Calcium: 614,8 mg / L in de vorm van tricalciumfosfaten,  structureert het bot
 • Magnesium: 39,72 mg / L is betrokken bij de ontwikkeling van kraakbeen en bot die tweemaal zoveel magnesium bevatten als zachte weefsels
 • Kalium: 1,6 mg / L wordt voorgeschreven in gevallen van hoge sedimentatiesnelheid tijdens ontsteking.
 • Lithium: 0,08 mg / L zijn belang ligt in zijn ontspannende eigenschappen, nodig in geval van reuma.
 • Strontium: 12,7 mg / L bevordert osteoblastische botvorming.
 • Koper: <10ng / L bevordert oxygenatie, regeneratie van collageen en elastine, verantwoordelijk voor de sterkte van kraakbeen , botten, haar en bloedvaten
 • Mangaan: <0,01 mg / L is betrokken bij de synthese van chondroïtinesulfaten en proteoglycanen, de hoofdbestanddelen van kraakbeen
 • Zink: <10ng / L bevordert osteogenese en vermenigvuldiging van botfibroblasten
 • Borium: 63ng / L is betrokken bij het metabolisme van calcium en bot en bevordert de vermenigvuldiging van botfibroblasten

BESTEL DE MONTBRUN EAU THERMALE PRODUCTEN BIObeautiful.nl!

Verwen jezelf met de producten van Montbrun Eau Thermale! Bestel de producten met thermaal water eenvoudig via BIOBeautiful. Wij bieden diverse voordelen. Zo betaal je geen verzendkosten voor bestellingen vanaf €45,- of meer en je kan tot 14 dagen na ontvangst betalen. De levertijd bedraagt slechts 1 tot 2 werkdagen. Neem gerust contact op als je vragen hebt over de producten van dit merk!