The Humble Co.

The Humble Co ontwikkelt gezondheids- en welzijnsproducten, die milieuvriendelijk en sociaal verantwoord zijn.

Humble Tandenborstel handgrepen zijn gemaakt van 100% biologisch afbreekbaar, duurzaam geteelde bamboe. De borstelharen zijn gemaakt van nylon-6 borstelharen van Dupont. De verpakking is milieuvriendelijk.

  • Ontwikkeld door tandartsen
  • Efficiënt en eenvoudig Scandinavisch ontwerp
  • Niet getest op dieren en geschikt voor vegans. 

Humble Brush

“Verandering komt niet altijd als een revolutie. Maar met heel veel kleine beetjes worden bergen verzet.”

Het Zweedse Humble Brush wil graag de beste kwaliteit mondverzorgingsproducten verkopen zonder het ecosysteem daarmee extra te belasten. Ze hebben tandenborstels van 100% bio-afbreekbaar bamboe ontworpen die geen nadelen hebben ten opzichte van plastic handtandenborstels. Overal is over nagedacht, de bamboe is zelfs panda-vriendelijk! Ze gebruiken namelijk een bamboe-soort die pas bladeren groeit vanaf 5 meter hoogte en panda’s eten alleen bladeren waar ze bij kunnen, ze zien deze bamboe-soort dus niet als voedsel.

Steun een goed doel!

Humble Brush streeft naar een samenleving waar iedereen toegang heeft tot goede en betaalbare gebitsverzorging. Daarom werken ze samen met eerlijke instellingen en goede doelen die efficiënt werken en zelf weinig winst proberen te maken: de Humble Partners. Voor iedere verkochte tandenborstel doneert Humble Brush het equivalent aan een Humble Partner. Wat dat precies is hangt af van het project waarin ze deelnemen; dat kan een tandenborstel zijn of de waarde van de tandenborstel in geld.

Het doneren van tandenborstels lijkt vreemd, maar de waarde hiervan mag zeker niet onderschat worden. Een gezonde mond is belangrijk voor een gezond leven!

Normale levensduur

Humble Brush heeft geen nadelen tegenover
conventionele handtandenborstels. Ons
ecologische bamboe gaat net zo lang mee als
plastic tandenborstels uit massaproductie.

Zachte haren, BPA-vrij

Al onze producten hebben zachte haren zonder BPA
(bisphenol A). De borstels zijn gemaakt van nylon,
een materiaal dat niet afbreekbaar, maar wel heel
gemakkelijk composteerbaar is. Daar hebben we
voor moeten kiezen omdat er geen vervangend
plantaardig materiaal is met een levensduur van
drie maanden.

Ongeloofelijk duurzaam

Wist u dat bamboe het snelst groeiend materiaal op
aarde is? Het is van nature anti-bacterieel waardoor
er geen pesticiden en andere hulpmiddelen nodig
zijn tijdens het kweken. Een uitstekend maar
ondergewaardeerd materiaal!

Composteerbare verpakking

Humble Brush wordt geleverd in een volledig
milieubewuste verpakking. De borstel wordt
beschermd door een transparant, biologisch
afbreekbaar beschermzakje volledig gemaakt van
plantaardig materiaal. Het doosje is gemaakt van
100% gerecycled materiaal.

Biologisch bamboe handvat

Het handvat is gemaakt van 100% afbreekbaar
bamboe welke een natuurlijke anti-slip eigenschap
heeft. Humble Brush heeft een ergonomische
handligging en is met zijn tijdoze en strakke
ontwerp een perfect must-have accesoire voor in de
badkamer.

humble brush

De Humble Brush heeft een ergonomische grip en gaat net zo lang mee als een gewone, plastic tandenborstel. Alle bamboe tandenborstels hebben zachte borstelharen van Dupont nylon zonder BPA (bisphenol A). t.o.v. een normale tandenborstel wordt er 95% minder plastic gebruikt!

De bamboe tandenborstel ziet er vanwege de natuurlijke uitstraling in combinatie met de leuke kleuren ook nog eens mooi uit en is perfect om cadeau te geven. De Humble Brush wordt geleverd in een milieubewuste verpakking van 100% gerecycled materiaal (karton) en het transparante beschermzakje is 100% biologisch afbreekbaar.

Wil je ook je tanden poetsen met een goed gevoel? Bestel de Humble Brush dan meteen: voor jezelf, voor je gezin, of als origineel duurzaam cadeau! Bij Ecomondo hebben we alle kleuren op voorraad. Ook leverbaar in grotere aantallen.

Nieuw: Probeer nu ook de Humble Co. Natural Toothpaste in unieke smaken.

Buy One, Give One.

Voor iedere Humble Brush tandenborstel die verkocht wordt, ontvangen kinderen in nood een tandenborstel of andere mondzorg. Alle donaties worden beheerd door de Humble Smile Foundation en partners.

Waarom de Humble Brush tandenborstel:

1) Van iedere verkochte Humble Brush gaat een deel van de opbrengst naar tandheelkundige projecten in Afrika en ontwikkelingslanden.

2) Een Humble Brush bamboe tandenborstel gaat net zo lang mee als een plastic tandenborstel (zo’n drie maanden).

3) Bamboe is het snelstgroeiende gewas op aarde. Vanwege zijn antibacteriële eigenschappen zijn er geen pesticiden en bestrijdingsmiddelen nodig tijdens het groeiproces en blijft het bamboe handvat netjes. De moso-bamboe wordt duurzaam gekweekt in China, in gebieden waar geen panda’s leven; de bamboe is ook van een andere soort. De arbeiders en leveranciers van de fabriek waar deze tandenborstel wordt gemaakt, krijgen een eerlijk loon. Er is geen kinderarbeid.

De Humble Brush tandenborstel is momenteel alleen verkrijgbaar in soft (en dus geschikt voor mensen met gevoelige tanden en/of gevoelig tandvlees).

Tip: Verzorg naast het tandenpoetsen je gebit ook door elke dag te flossen of door ragertjes te gebruiken. Zo houd je je tandvlees en tanden gezond en voorkom je tandplak.