BIO cosmetica

Nordics natuurlijke mondverzorging

100% natuurlijke mondverzorging, tandpasta met en/of zonder fluoride, milieu vriendelijke bamboe tandenborstel.

Bewust leven. Steeds meer consumenten zijn ermee bezig en het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer merken inspelen op het vraagstuk van verantwoord leven en consumeren. 

De filosofie van Nordics

Bijdragen aan een betere wereld hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn en iedereen kan het. Dat is eigenlijk de gedachte achter het merk Nordics. Zij kwamen met een paar prachtige producten die bijdragen aan een betere wereld: zo hebben ze biologisch afbreekbare tandenborstels, afbreekbare wattenstaafjes met bamboe en katoen, herbruikbare bamboe rietjes met reinigingsborsteltje en vegan flosdraad van maiszetmail. Goedkope producten, voor iedereen toegankelijk en natuurlijk spullen die je heel regelmatig gebruikt . Stel je de positieve impact voor wanneer iedereen zijn plastic tandenborstel, rietjes en flosdraad zou vervangen door een biologisch afbreekbare variant.

natuurlijke cosmetica

BPA-vrije nylon en moso bamboe

De Nordics bamboe tandenborstel is volledig biologisch afbreekbaar. De steel is gemaakt van moso bamboe. Dit is de enige soort die panda’s niet eten, en bovendien groeit deze soort erg snel. Er is daarmee geen sprake van uitputting. Nordics heeft gekozen voor haartjes van BPA-vrije nylon. Geen enkel deel van de tandenborstel bevat plastic (deeltjes). Zelfs voor de verpakkingen wordt gebruik gemaakt van gerecycled karton.

100% natuurlijke VEGAN tandpasta’s met fluoride voor een heerlijk frisse smaak

De Nordics Lemon en Pomgranate (granaatappel) tandpasta’s zijn ontwikkeld met de gedachte dat steeds meer mensen zich bewust zijn van hun cosmeticaproducten en het effect daarvan op hun gezondheid.  Ook bevat deze natuurlijke tandpasta geen suiker, parabenen, conserveringsmiddelen, SLS, PEG en titanium dioxide.

BIO cosmetica
Bamboo tandenborstels

Poetskwaliteit van Nordics Bamboo tandenborstels

Geen enkele consument wil concessies doen. Met het poetsen met een Nordics tandenborstel ben je verzekerd van een net zo perfect poetsresultaat als met een ‘gewone’ tandenborstel. Tijdens het productieproces wordt het bamboe blootgesteld aan zeer hoge temperaturen, zodat bacteriën geen kans krijgen. Nordics heeft heel bewust gekozen voor zachte nylon haren. Dit is namelijk veel beter voor het tandvlees en de tanden dan ‘harde’ haren.

wattenstaafjes van bamboe en katoen

De welbekende foto van het zeepaardje dat zich vasthoudt aan een wattenstaafje in zee behoort wellicht binnenkort tot het verleden: deze wattenstaafjes zijn volledig afbreekbaar en vormen dus geen gevaar voor het milieu.

Ook een mooi product van Nordics zijn de bamboe rietjes, die herbruikbaar zijn en vegan. Je krijgt er een reinigingsborsteltje bij dus ze schoonhouden is geen probleem.

Nordics no plastic

Nordics is ervan overtuigd dat we nu moeten handelen om onze natuur te redden. Hoewel veel mensen graag op hun eigen manier iets willen bijdragen aan een beter milieu, weten ze toch vaak niet zo goed op welke manier of ze denken dat hun effort nergens toe leidt. Het bekende ‘druppel op een gloeiende plaat gevoel’. Nordics wil juist onderstrepen dat als ieder mens ook maar iets heel kleins in zijn dagelijks leven verandert, het effect toch heel groots kan zijn.

Stel je maar eens voor dat alle plastic tandenborstels over de hele wereld vervangen zouden worden door biologisch afbreekbare varianten! Dit zou echt een immens verschil maken.

Nordics Natural Oral Care is VEGAN en dierproefvrij.

BIO cosmetica
BIO cosmetica