Lamazuna

De duurzame cosmetica van Lamazuna is biologisch, eerlijk en veganistisch.

“Groen” in alle opzichten

Naast de verpakking zijn uiteraard alle ingrediënten van Lamazuna producten verantwoord. Ook word er bij de productie rekening gehouden met transportafstanden, materialen en productiewijze. Zo is niet alleen het eind resultaat milieuvriendelijk maar het hele productieproces.

Europees merk

Lamazuna, een europees merk met zijn oorsprong in Frankrijk. Geboren uit een idee om dagelijkse producten te vervangen door milieuvriendelijke, herbruikbare producten.

Ecologisch verantwoord alternatief

De producten van Lamazuna vervangen dagelijkse producten voor betere alternatieven. Denk hierbij aan shampoo zonder plastic verpakking en herbruikbare gezichtsdoekjes.

Het merk: Lamazuna

Lamazuna staat voor “zero waste” ook wel geen afval. Dit jonge hippe merk komt uit Frankrijk en doet er alles om op zo een natuurlijke en duurzame wijze producten te produceren. Alle producten worden met de hand geproduceerd.

Ontstaan in 2010

De eerste producten die Laëtitia, de oprichtster van Lamazuna, op de markt bracht waren herbruikbare verzorgingsdoekjes. Ze wilde hiermee haar dagelijkse verzorgingsproducten vervangen voor duurzame en her te gebruiken varianten. Al snel bleek dat meer mensen hierin geïnteresseerd waren en bereidde Laëtitia het assortiment van Lamazuna uit met ecologische deodorant en herbruikbare menstruatiecups.

Lamazuna bespaard op geen enkele manier in duurzaamheid, toen er keuzes gemaakt moesten worden voor verpakkingsmaterialen bleken alle duurzame varianten een hoger prijskaartje te hebben. Ze besloten toch de meest duurzame materialen te gebruiken, alle producten moesten tenslotte in alle opzichten duurzaam worden.

Winkel in Frankrijk

Vanuit hun kleine winkeltje in Frankrijk hebben de inmiddels 13 medewerkers van Lamazuna persoonlijk contact met hun klanten. Op deze manier krijgen alle medewerkers direct te horen van hun klanten of deze tevreden zijn over de producten en of er eventueel verbeterpunten zijn. Zo zorgt Lamazuna ervoor dat de kwaliteit van hun producten altijd wordt gewaarborgd.

Het Lamazuna bos

Het doel van Lamazuna is om dagelijks afval te verminderen en te vervangen voor milieuvriendelijke alternatieven. Naast dat de herbruikbare reinigingsdoekjes en menstruatie cups veel katoen, tampons maandverband vervangen. Zorgt de vermindering van katoenproductie ook voor minder gebruik van pesticiden en water. Maar Lamazuna wil meer bereiken. Met hun steun aan het Alto Huayabamba project in het Amazone gebied gaan ze nog een stapje verder. Bij dit project ontvangen de boeren bomen die ze planten volgens de Agrobosbouw manier. Een deel van deze bomen zorgt voor cacao en het andere deel zorgt voor het instand houden van de flora en fauna. 2% van Lamazuna wordt geschonken aan dit geweldige project, het Pur Poject.

Wil je hier meer over lezen? dat kan hier.