Vegan Kwasten

Elke vegan kwast heeft zijn eigen specialiteit en de capaciteit het beste uit je make-up(product) naar voren te halen. 100% dierproefvrije en veganistische make-up , kwasten en make-up accessoires Bekijk ook onze betaalbare make-up kwasten.

Waarom kiezen voor vegan brushes?

Bij bontjassen is het algemeen bekend dat hier dieren voor om het leven komen. Maar make-upkwasten, daar hoor je weinig over. Terwijl ook hier veel dierenleed aan te pas gaat. Je komt het nog overal tegen, kwasten gemaakt van eekhoorn-, netsen-, dassen-, wezel-, pony- en geitenhaar. Dit MOET stoppen! Veel mensen denken dat de kwaliteit van vegan brushes slechter is dan synthetische kwasten wat absoluut niet het geval is. Het gebruiken van vegan make-up kwasten brengt zelfs veel voordelen met zich mee.

De vele voordelen van vegan brushes.

Allereerst, de hygiëne. De haren van een vegan kwast zijn veel hygiënischer dan dierenharen. Dit komt doordat dierenhaar de eigenschap heeft om vloeibare producten op te nemen. Dit maakt het veel lastiger om de kwast schoon te maken, waardoor het sneller bacteriën aantrekt. De haren van een vegan kwast liggen plat, zodat ze niet opgeblazen en verstopt raken bij het gebruik van vloeibare producten. De haartjes van de vegan INIKA brushes zijn gemaakt van zachte synthetische vezels, wat betekent dat ze niet vatbaar zijn voor bacteriën.