Liefde voor duurzame Beauty

Bio Beautiful is een cosmeticawinkel met uitsluitend 100% natuurlijke producten voor alle vrouwen die er graag mooi en verzorgd uit willen zien. En die daarvoor make-up en huidverzorgingsproducten willen gebruiken die gezond zijn voor de huid.

Je vindt hier een heel bijzonder en breed assortiment met eerlijke en gezonde natuurcosmetica, vegan, zónder schadelijke chemicaliën en duurzaam geproduceerd, fairtrade en uiteraard niet op dieren getest!

 

100% Natuurlijke en biologische producten
Heerlijke, eerlijke producten die met zorg door Bio Beautiful voor je zijn geselecteerd. En met liefde en aandacht gemaakt door bijzondere, eco-bewuste cosmeticafabrikanten waar we in veel gevallen rechtstreeks contact mee hebben. Hier vind je producten die vrij zijn van petrochemische bestanddelen, parabenen, kunstmatige kleur- of geurstoffen (synthetisch parfum), sulfaten, siliconen, propylene glycol, PEG’s en phtalaten. 

U zult daarom merken dat bepaalde producten in onze collectie een aanvullende certificering hebben:

Soil Association: een Britse instantie die is opgericht om biologische normen in de cosmetica-, voedingsmiddelen- en landbouwindustrie te stabiliseren. Als een product het Soil Association-stempel op het etiket heeft staan, is ten minste 71% van de ingrediënten biologisch gecertificeerd. Als het niveau 95% bereikt, kan het product worden geëtiketteerd als 'organisch'.

Ecocert: een organisatie voor biologische certificering die is opgericht in Frankrijk maar wereldwijd actief is. Om deze certificering te behalen, moet een product voldoen aan een lijst met richtlijnen voor ingrediënten en moet het minimaal 95% plantaardige en natuurlijke ingrediënten bevatten, minimaal 10% biologische ingrediënten (uit het totaal van de 95% natuurlijke en plantaardige ingrediënten) en slechts 5 % maximale synthetische ingrediënten, die niet op de negatieve lijst staan.

BDIH: dit is de non-profitvereniging van industrieën en handelsondernemingen voor farmaceutische producten, producten voor de gezondheidszorg, voedingssupplementen en persoonlijke hygiëne, die uitgebreide richtlijnen voor gecertificeerde natuurlijke cosmetica uitvaardigen. Producten gemarkeerd met het BDIH Certified Natural Cosmetics-zegel maken gebruik van natuurlijke grondstoffen uit gecontroleerde biologische teelt of wildcollectie.

Natrue: een internationale vereniging zonder winstoogmerk die tot doel heeft natuurlijke schoonheidsproducten en huidverzorgingsproducten te promoten en te beschermen. Het Natrue-label garandeert dat het door u gekochte product zo natuurlijk is als het kan zijn.

De Vegan Society is in 1944 in Engeland opgericht. Om Vegan Society goedgekeurd te zijn, moet een product vrij zijn van dierlijke ingrediënten of materialen afgeleid van vlees, vis, melk van dieren, eieren of honing, of andere dierlijke stoffen zoals gelatine. Het product en de ingrediënten moeten niet op dieren zijn getest.


Voor wie?
De 100% natuurlijke en biologische producten op Bio Beautiful zijn geschikt voor iedereen die houdt van een natuurlijke en groene lifestyle met een vleugje luxe.
Heb je last van allergieën, eczeem of een zeer gevoelige huid? Ook dan zijn onze 100%  natuurlijke en biologische producten meestal een fijn alternatief, en shop je hier voordelig de fijnste biologische merken.

 

Wat bieden we: 
-  100% natuurlijke en biologische producten, allemaal voorzien van een keurmerk
- Persoonlijke service bij het vinden van de juiste merken en producten voor jouw huid
- Samples, proefverpakkingen en starter kits om het ontdekken nog makkelijker te maken
- Uitgebreide, eerlijke productinformatie, inclusief volledige ingrediëntenlijsten
- Alleen dierproefvrije producten en een zeer grote keuze aan 100% vegan producten
- Een fijne en betrouwbare webwinkel met meerdere veilige betaalmogelijkheden, waaronder achteraf betalen en VVV cadeaukaart

 

Duurzame bedrijfsvoering

Milieubewust en duurzaam ondernemen is voor ons belangrijk, dus proberen wij dit in onze bedrijfsvoering zo ver mogelijk door te voeren. Als klant merk je dit bijvoorbeeld aan de manier waarop wij bestellingen inpakken en verzenden.

Bij ons zal je bijvoorbeeld geen onnodige niet-duurzame materialen in of aan de buitenkant van je pakket vinden. Maar eenvoudige recyclebare, kartonnen dozen met zo weinig mogelijk verpakkingsmateriaal. Wel zo groen!
We hergebruiken al het verpakkings- en opvulmateriaal van onze merken en leveranciers en daarnaast is ons eigen vulmateriaal volledig gemaakt van 100% recyclend natuurlijk papier. 

 

Enjoy! 

 

Met groene groet,

Team BIO Beautiful