biologische cosmetica

Balm Balm natural Skin Care

De biologische balsems van Balm Balm zijn niet zomaar balsems. Je kunt er namelijk hartstikke goed mee multi-tasken in de badkamer.
Gebruik ze om je huid te reinigen, te voeden, te verzachten, te beschermen en te kalmeren. Doordat de collectie van Balm Balm is opgedeeld in verschillende lijnen, wordt het voor jou ook een stuk makkelijker om te bepalen welke producten nu echt geschikt zijn voor jouw huid. 

Balm Balm is vrij van parabenen, minerale oliën, paraffine, siliconen, sulfaten, SLS, kunstmatige kleur- en geurstoffen, synthetische parfum, hormoonverstorende stoffen en chemicaliën.

Balm Balm is dierproefvrij er worden geen dierproeven gedaan op de ingrediënten en niet op het eindproduct.

Balm Balm - biologische multifunctionele balsems

Balm Balm: rijke, 100% natuurlijke ingrediënten en een prachtige uitstraling. De balsems van Balm Balm zijn niet zomaar balsems. U kunt ze namelijk op vele manieren gebruiken in de badkamer. Gebruik ze om uw huid te reinigen, te voeden, te verzachten, te beschermen en te kalmeren. Doordat de collectie van Balm Balm is opgedeeld in verschillende lijnen, is het een stuk makkelijker om te bepalen welke producten nu echt geschikt zijn voor uw huid.

Balm Balm 100% natuurlijk

Balm Balm is een Engels familiebedrijf dat in 2005 werd opgezet door Glenda Taylor. Zij is parfumeur en aromatherapeute van origine en haar grote droom was om een reeks natuurlijke verzorgingsproducten op de markt te brengen die betaalbaar zouden zijn en bovendien te gebruiken door iedereen. Met Balm Balm is haar droom uitgekomen.

De producten zijn ook geschikt voor mensen met een zeer gevoelige huid.

De filosofie: natuurlijk, zonder plastics én effectief

Balm Balm is volledig natuurlijk, 100% vrij van plastic en maakt alleen maar gebruik van natuurlijke en biologische ingrediënten. Geen ‘verborgen’ bestanddelen of toevoegingen dus, waar de huid mogelijk slecht op reageert. Alle producten van Balm Balm zijn vrij van kunstmatige toevoegingen in welke vorm dan ook. In de producten vindt u dus geen parabenen, synthetische geur- of kleurstoffen, sulfaten, siliconen of plastic. En alle producten zijn dierproefvrij.

Balm Balm bevat alleen werkzame bestanddelen (0% water)

Heeft u er wel eens bij stil gestaan dat heel veel van de cosmetica in uw badkamer als hoofdbestanddeel water heeft? Water is natuurlijk helemaal niet schadelijk, maar eigenlijk doet water ook niet echt iets voor uw huid. Waarom wordt het dan toch toegevoegd? Het is een eenvoudig middel om als opvulling te gebruiken. Een product waaraan (veel) water is toegevoegd, moet conserveringsmiddelen bevatten. Dit heeft te maken met het feit dat bacteriën goed gedijen in water. Alle producten van Balm Balm zijn helemaal vrij van water. Dit betekent dat alle ingrediënten daadwerkelijk iets goeds doen voor uw huid en bovendien dat er (veel minder) schadelijke of agressieve conserveringsmiddelen nodig zijn.

Multi-inzetbaarheid van Balm Balm

Met een Balm Balm product kunt u alle kanten op. Reinigen, voeden, beschermen, verzachten. De producten kunnen het allemaal. Het is een feit dat elk product een ‘naam’ gekregen heeft, zoals lipbalm of bodybalm. Maar stel dat u een facebalm gebruikt voor de droge plekjes van uw ellebogen en u hierdoor eindelijk van die vervelende jeuk af bent? Dan gebruikt u uw facebalm ook als bodybalm. Als het werkt, dan werkt het!

Rose geranium

De producten uit de Rose geranium lijn zijn verrijkt met geranium. Ze zijn geschikt voor alle huidtypes, maar in het bijzonder heel prettig om te gebruiken bij een (heel) droge huid.

Fragrance free

De naam van deze collectie zegt het al: parfumvrij. Vaak zijn mensen met een gevoelige huid heel bewust op zoek naar producten zonder parfum, omdat hun huid daar gevoelig op kan reageren. Balm Balm heeft dus heel bewust gekozen voor een volledig parfumvrije lijn.

Tea Tree

Tea Tree staat al generaties lang bekend om de antibacteriële werking op de huid. Om die reden wordt de Tea Tree lijn van Balm Balm in het bijzonder aangeraden voor mensen met een onzuivere huid.