100% Natuurlijke deodorant

Veel conventionele antitranspiratiemiddelen bevatten aluminiumzouten welke de bloed-hersenbarrière in het centrale zenuwstelsel beïnvloeden door de afvloeiing van chemicaliën en bacteriën uit het bloed tegen te gaan. De link tussen borstkanker en aluminium is echter een mythe.

Natuurlijke deodoranten maken gebruik van een mengsel van essentiële oliën en alternatieven voor aluminiumzouten zoals zink ricinoleaat, dat bacteriële geuren maskeert, en hop, welke bacteriën tegengaat zodat je een hele dag heerlijk fris blijft.

natuurlijke deo
natuurlijke cosmetica

100% natuurlijke Deodorant kopen

Natuurlijke Deodorant is een plantaardig verzorgingsproduct dat zweetgeur maskeert en tegengaat. Deze deodorants bevatten geen chemische stoffen of toevoegingen, maar bestaan uit natuurlijke oliën, fruit- en kruidenextracten. Ze zijn verkrijgbaar als spraystickpoeder of roll-on.

Waarom een Natuurlijke Deodorant?

Deodorant is voor veel mensen een dagelijks product. En juist daarom kan het fijn zijn om eens extra naar de ingrediënten te kijken. Want waarmee behandel je je oksels eigenlijk? Deodorants hebben over het algemeen een minerale basis. Zout neutraliseert namelijk zure geurtjes, hartstikke handig. De meeste chemische deodorants zijn gemaakt met aluminiumzout. Deze soort gaat actief het zweten van de huid tegen, omdat het op de poriën inwerkt. In plaats van aluminium bevatten plantaardige deodorants vaak aluinmagnesium of zuiveringszout

Deze soorten zijn niet bedoeld om transpireren tegen te gaan, maar leggen een neutraliserend laagje over de huid. Zweten gebeurt dus nog steeds, het wordt alleen wat aangenamer gemaakt. Sommige natuurlijke deo’s gebruik je daarom het beste na het douchen, andere onder droge oksels.
Plantaardige alternatieven proberen dus natuurlijke processen van de huid te ondersteunen, zonder de poriën te behandelen. Vaak bevatten deze deodorants daarom ook essentiële oliën en plantenextracten. Niet alleen voor de geur, maar ook voor extra verzorging. Denk bijvoorbeeld aan rozenverbenaaloë vera en calendula. Of olijfolieceder en citroen.