Joik bewijst dat natuurlijke cosmetica ook luxueus kan zijn!

De filosofie van Joik is dat een cosmetisch product doeltreffend, eerlijk en zo natuurlijk mogelijk moet zijn en uiteraard ook aangename emoties moet oproepen. Alle producten zijn dan ook handgemaakt in Estland, een land met grote bossen, rivieren en meren en folkloristische tradities die nog steeds generatie op generatie in leven worden gehouden en worden doorgegeven.

Het verhaal

Het merk Joik is allemaal begonnen in 2005 met een zoektocht uit liefde naar de juiste geurkaars. Oprichtster van Joik, Eva-Maria ging op zoek naar geparfumeerde kaarsen van hoge kwaliteit om te branden tijdens de donkere winteravonden. Maar helaas was ze al heel vaak diep teleurgesteld in de aroma's van de geurkaarsen die gemaakt waren van op aardolie gebaseerde paraffine. Het vinden van geschikte kaarsen bleek helaas veel moeilijker dan verwacht ...De enige oplossing die ze zag was om zelf in de spannende wereld van geurkaarsen te duiken en zichzelf te leren om hoge kwaliteit geurkaarsen te maken. Geurkaarsen die schoon branden en die trouw blijven aan hun beloofde aroma. Ze vond een geschikt natuurlijk alternatief voor paraffine namelijk natuurlijke sojawas maar de volgende stap was nu nog om de gewenste aroma's te vinden. Het was een lange weg om precies de juiste geurkaarsen te creëren maar het resultaat was zeker de moeite waard. Iedereen die de heerlijk ruikende en schoon brandende kaarsen probeerden waren er door gefascineerd en dat gaf Eva-Maria de moed om de geurkaarsen in een paar design winkels in de prachtige stad Tallinn aan te bieden. Dit is hoe een hobby snel ontwikkelde tot een bedrijf en dit is ook hoe het verhaal van JOIK is begonnen. Zoals vaker in het leven, grote dingen gebeuren als je het niet verwacht!

Onze filosofie - een cosmetisch product moeten doeltreffend, eerlijk, zo natuurlijk mogelijk te zijn en ook aangename emoties oproepen,

De nieuwsgierige geest van Eva-Maria leidde van geurkaarsen naar een nog meer fascinerende wereld namelijk die van natuurlijke cosmetica.

Eva-Maria ging een studie volgen over de verschillende planten, oliën en actieve ingrediënten en heeft advies gevraagd aan verschillende specialisten. Zo begon de reis die Joik beroemd heeft gemaakt om haar hoge kwaliteit en effectieve huidverzorging. Alle Joik producten worden ontwikkeld en handgemaakt in kleine hoeveelheden in Estland, in hun gezellige productiefaciliteit aan de rand van Tallinn.

We hebben niets van onze productie uit besteed en controleren zelf het hele productieproces van begin tot eind, dit zorgt voor een hoge kwaliteit en de versheid van onze producten.

Alle producten zijn handgemaakt in een land van de natuur.

Bij Joik combineren ze de oude vaardigheden en kennis over hoe je planten kan gebruiken ten behoeve van de gezondheid en schoonheid met modern onderzoek, natuurlijke ingrediënten en moderne productietechnieken. In hun producten gebruiken ze alleen de beste ingrediënten van de hoogste kwaliteit waaronder nordic plantenextracten. Joik vindt het belangrijk om in haar producten zoveel mogelijk Estlandse ingrediënten te gebruiken zoals lokale koolzaadolie, duindoorn olie, kruiden en honing.

Joik gelooft dat al hun producten je zintuigen moeten prikkelen en dat het dagelijks verzorgingsritueel een moment van verwennerij zou moeten zijn. Ze besteden veel aandacht aan het ontwerp en de esthetiek van hun producten zoals een leuke verpakking en aangename aroma's welke altijd een essentieel onderdeel van Joik producten zijn. Al hun producten worden met de beste zorg gemaakt en zijn uiteraard nooit getest op dieren. Joik bewijst dat natuurlijke cosmetica ook luxueus kan zijn!

We willen bewijzen dat de natuurlijke luxueus kan zijn.

Wij geloven dat huidverzorging en de producten je zintuigen moeten prikkelen en dat het dagelijks verzorgingsritueel een moment van verwennerij zou moeten zijn. We besteden veel aandacht aan het ontwerp en de esthetiek van onze producten - een leuke verpakking en aangename aroma's zijn altijd een essentieel onderdeel van JOIK producten en bewijzen dat natuurlijk luxe is. Al onze producten worden met de beste zorg gemaakt en zijn nooit getest op dieren.